Distriktskonference lørdag, den 3. oktober 2020

Haderslev Katedralskole, Christiansfeldvej 31, 6100 Haderslev
Temaer: Medlemsudvikling og Bæredygtighed… og Covid-19

Præsentation af oplægsholdere

Distriktsguvernør Jens Kaptain, Haderslev Hertug Hans Rotary Klub

Jens Kaptain er 69 år og gift med Lisbeth. Bosiddende i Haderslev.

Optaget i Rotary i 1996 og i 2015. Medlem af Haderslev Hertug Hans Rotary Klub, og præsident i klubben i 2017/18.

Medlem af bestyrelsen i Rotary Danmark (RD), facilitator på RLIiuddannelsen og i RD-vedtægts- og forretningsorden udvalg og i RD-udvalg, der vurderer det fremtidige landssekretariat.

Har i den over 50-årige erhvervsaktive karriere både været beskæftiget i offentligt og privat regi, og gennem en årrække fungeret som kommunaldirektør i Haderslev og Skanderborg Kommuner. Senest været chefkonsulent hos Lundgaard Konsulenterne og arbejdet med chef-rekruttering til den offentlige sektor. Aktuelt deltidsbeskæftiget med rådgivning og sparring af bestyrelser og direktioner.

Kilde: www.rotary.dk

 

Vor Frue Cantori, Haderslev

Vor Frue Cantori er et kammerkor bestående af semiprofessionelle sangere og dygtige amatører.
I 2019 har koret bl.a. medvirket ved en cd-indspilning i anledning af Genforeningsjubilæet, og i 2020 ved opførelsen af Bachs Johannespassion med Sønderjyllands symfoniorkester.

Koret synger klassisk musik fra alle tidsperioder, a cappella motetter såvel som store kirkemusikalske værker. Koret er kendt for sit høje musikalske niveau. Det synger især ved særlige gudstjenester i Haderslev Domkirke og giver koncerter på rejser i ind- og udland.

Kilde: www.vorfruecantori.dk

Borgmester H. P. Geil, Haderslev Kommune

Hans Peter Geil (født 27. november 1956) er en dansk politiker, borgmester fra 2007 til 2009 og igen siden 2014 i Haderslev Kommune, valgt for Venstre.

Geil er uddannet som sparekassefuldmægtig. I 1990 blev han valgt til kommunalbestyrelsen i Gram Kommune, og blev samme år borgmester, hvilket han var frem til kommunens sammenlægning med Haderslev Kommune i 2006.

Fra 1994-2002 var Hans Peter Geil medlem af KL’s bestyrelse. Han har også været medlem af KMD’s bestyrelse, ligesom han har været formand for Kommuneforeningen for Sønderjylland 1998-2006.

Ved Kommunalvalget d. 21. november 2017 fik Geil 1.997 personlige stemmer og det var nok til bibeholde Borgmesterposten i Haderslev Kommune.

Kilde: www.da.wikipedia.org/wiki/Hans_Peter_Geil 

Bæredygtighedschef Flemming Lynge Nielsen, Danfoss

Danfoss arbejder målrettet med bæredygtighed og lægger stor vægt på at være en ansvarlig virksomhed på alle områder, både lokalt og internationalt. Danfoss integrerer de globale Verdensmål i virksomhedens bæredygtighedsarbejde, og inddrager målene i den løbende dialog med beslutningstagere, politikere og kunder verden over.

Danfoss arbejder med Verdensmålene, fordi det giver god mening og fordi målene passer godt ind i virksomhedens strategi. 12 af de 17 Verdensmål understøttes af Danfoss’ ”Core & Clear” strategi og de fire vækstområder, der er udpeget af virksomhedens øverste ledelse: Infrastruktur, fødevarer, energi og klima.

Kilde: www.verdensbedstenyheder.dk/virksomheder/danfoss

Slotsejer Svend Brodersen, Gram Slot

”Skal vi købe et slot, skat?” Denne sætning, sagt halvt i sjov halvt i alvor, var startskuddet til et eventyr, der tog sin begyndelse i 2007, hvor Gram Slot, efter at have stået tomt i 25 år, blev beboet og vækket til live igen. Siden da har Sanne og Svend Brodersen skabt en alsidig virksomhed, der ligger i hjertet af Sønderjylland. Gram Slot er blevet omdannet til levende kulturarv, hvor der afholdes mange forskellige events som koncerter, fester, kurser og konferencer samtidig med at der drives et stort økologisk landbrug.

Det er visionen, at Gram Slot igen skal være samlingspunkt og dynamo – for både erhvervslivet og kulturen. Med omlægningen af Gram og Nybøl Godsers 440 hektar agerjord til et moderne økologisk landbrug som det første skridt, sættes der fokus på dyrevelfærd og åbenhed – og vises, at der også er økonomisk bæredygtighed i at drive landbrug med respekt for naturen.

Kilde: www.gramslot.dk

Past præsident Lise Junker Nielsen, Odense City Rotary Klub

Lise Junker Nielsen er 37 år og bosiddende i Odense.

Lise var medlem af Sct. Alban Rotaract Klub i Odense fra 2007 til 2015, hvor hun var kasserer (2008-2009), præsident (2010-2011) og past præsident (2011-2012).

Siden 2015 har hun været medlem af Odense City Rotary Klub og haft flere ledelsesposter:

  • Formand for Foundationsudvalg (2016-2017)
  • Sekretær (2017-2018)
  • Klubmester og Præsident Elect (2018-2019)
  • Præsident (2019-2020)

 Kilde: www.rotary.dk

Distriktskontaktperson Rotaract Peter Alnor, Odense City Rotary Klub

Peter Alnor er 25 år og bosiddende i Odense.

Peter har været medlem af Sct. Alban Rotaract Klub i Odense siden 2015, og har været præsident (2016-2017), past præsident (2017-2018), kasserer og Danio distriktsrepræsentant 1461 (2028-2020) samt distriktskontakt Rotaract 2018-2021.

 Kilde: www.rotary.dk

Præsident Rolf Ebbesen, Haderslev Hertug Hans Rotary Klub

Rolf Ebbesen er 66 år og gift med Birthe. Bosiddende lidt syd for Haderslev.

Optaget i Haderslev Hertug Hans Rotary Klub i 1996. Undervejs med en afstikker til Fredericia før han vendte tilbage til Haderslev i 2015.

Uddannet Arkitekt fra Kunstakademiet i København med speciale i planlægning. Arbejdede herefter 20 år i rådgiverbranchen senest som adm.dir/Divisionsdirektør før han skiftede til industrien som vice president i først ABB og siden Vestas. Sluttede sin executive karriere som CEO i Tajco Group A/S, hvor han gennem 12 år var med til at udvikle virksomheden fra en mindre regional spiller til en global førende leverandør til bilindustrien.

Har siden skiftet til en bestyrelseskarriere, bl.a. som bestyrelsesformand i en række lokale virksomheder: Aller Aqua Group A/S, Støtek Group A/S, MR Skovservice A/S og Torben Clausen A/S.

Kilde: www.rotary.dk og RE

 

Trustee Per Høyen, Rotary International

Per Høyen har været medlem af Rotary siden 1999. Han har gennem årene skabt sig et formidabelt Rotary CV med store erfaringsgrundlag og indsatser både i Fredericia og Aarup Rotary klubber, i Distrikt 1461 og i Rotary International.

Har således både været klubpræsident, assisterende guvernør, guvernør og haft en række formandskaber og tillidshverv bl.a. omfattende delegeret til Council on Legislation, repræsentantskabsmedlem i Rotary Norden, Polio Plus koordinator, formand for distriktets Foundationudvalg og mm.

Per Høyen er den dansker, der samtidig er nået længst i Rotary Internationals organisationen. Blandt mange funktioner skal især nævnes Rotary International Director fra 2014 – 2016, Rotary International Treasurer fra 2015 – 2016, medlem af Europe/Africa Zone Review Commitee og er aktuelt udnævnt til Trustee of The Rotary Foundation fra 2018 – 2022.

Her er tale om en rotarianer helt ind i hjertet, der har viet sit liv til Rotary sammen med ægtefællen Anette Løwert, der deler den fælles passion for Rotary.

Per Høyen er med sit store erfaringsgrundlag og engagement en kæmpe gevinst for Distrikt 1461 og Rotaryorganisationen som helhed.

Kilde: www.rotary.dk og JK

Tidl. overvismand Michael Svarer

Dansk professor i nationaløkonomi ved Aarhus Universitet. Siden 2012 har han været økonomisk vismand og fra 2016 overvismand frem til februar 2020.

Svarer blev cand.oecon. fra Aarhus Universitet i 1997 og var efterfølgende fellow ved University of Essex. I 2000 blev han ph.d. i nationaløkonomi fra Aarhus Universitet, og efter flere år som lektor samme sted blev han i 2008 professor.

Hans primære forskningsområde er arbejdsmarkedet. Han har blandt andet analyseret effekterne af sanktioner på lediges overgang til beskæftigelse og den førte såkaldte aktive arbejdsmarkedspolitik, nærmere bestemt den motivationseffekt, der er forbundet med, at udsigten til aktivering får ledige til at søge ekstra ihærdigt efter job.

Svarer har ved siden af sin forskning fungeret som konsulent for blandt andet Rockwool Fondens Forskningsenhed, Arbejdsmarkedsstyrelsen, Rambøll og det canadiske arbejdsministerium, ligesom han var medlem af Arbejdsmarkedskommissionen i 2007-09.

Kilde: www.da.wikipedia.org/wiki/Michael_Svarer

Tidl. bakkesangerinde Karin-Marie Lillelund

Karen-Marie er en af Danmarks mest efterspurgte foredragsholdere.

Med sin smittende livsglæde og lattermildhed og sin evne til at formidle den har hun igennem mere end 15 år bragt både ny viden, eftertanke og til sine tilhørere.

Hun er to gange blevet kåret som Danmarks bedste foredragsholder af eventbureauet Confex og har modtaget prisen som ”Årets Erhvervskvinde i Nordjylland”. Hun er desuden certificeret ”Corporate speaker” fra USA og taler også gerne på engelsk,

Ved siden af sin foredragsvirksomhed skriver Karen-Marie klummer for Familie Journal og udkommer ugentligt med podcasten

Hun har skrevet tre bøger med udgangspunkt i foredragene: ”Humor i ledelse” (Børsen)”Humor på arbejde” (Gyldendal Business) og “Håndbog til et lattermildt liv” (Gyldendal Business)

Fra 2000-2013 var Karen-Marie bakkesangerinde i den gamle pavillon på Dyrehavsbakken og i foråret 2012 havde hun premiere på sit første one-woman show ”Karen-Marie Lillelund i godt selskab” Et musikalsk underholdningsshow, som spillede for fulde huse i både Ålborg, Århus, Odense og København.

Den tyske filosof Immanual Kant har sagt, at ”som modvægt til livets mange sorger har himlen skænket mennesket tre gaver: Håbet, søvnen og latteren.” Og helt i tråd med det, har Karen-Marie gjort det til sit mål at demonstrere lattermildhedens betydning for menneskeligt samvær og kommunikation, og hvordan det faktisk ikke bare er en kliché, at alting bliver bedre og nemmere, hvis man kan le af og med sig selv og hinanden.

Kilde: www.karenmarielillelund.dk

Spørgsmål?

Hjemmeside udarbejdet af